Luister de nieuwste podcast aflevering van My Boost: Ontdek de kracht van My Boost

business coach voor beauty ondernemers

"Monique regelt alles en ik heb mijn telefoon lekker op mijn kamer laten liggen. Het is echt een cadeautje voor jezelf."

– Kimberly Konings

“Je kunt wel blijven boksen, maar daar kom je niet verder mee.”  

Kimberly Konings over haar deelname aan de 5-daagse business retreat in Spanje:    

“Ik had altijd energie voor honderd, maar na de coronaperiode kwam ik in een dip terecht. Het was alleen nog maar werken in de zaak; mijn creatieve energie om aan het bedrijf te werken ontbrak volledig. Het laatste bericht op sociale media was een jaar geleden, om maar een voorbeeld te noemen. Na elke coachingsessie met Monique belandde ik direct weer in de drukte van het werk. Ik had behoefte aan richting, een doel en hernieuwde energie. De retreat bood me de kans om vijf dagen lang, zonder afleiding, aan mezelf en mijn bedrijf te werken, om patronen te doorbreken en helderheid te krijgen over waar ik echt naartoe wilde.  

Wat ik tijdens de reis hoopte te bereiken? Duidelijkheid over mijn positionering, mijn ideale klant en hoe ik de renovatie van mijn pand wilde aanpakken. Maar ook handvatten voor het leiden van mijn bedrijf en team. Tijd, dat is wat de reis mij vooral bracht. Tijd voor zelfreflectie. En dat kan soms behoorlijk confronterend zijn, zoals ik heb gemerkt tijdens de NLP-sessie. Gelukkig was de groep heel ondersteunend; iedereen heeft zijn eigen kwetsbaarheden en in deze fijne groep was daar alle ruimte voor.  

“Er ontstond al heel snel een sterke verbinding, met onszelf en met de groep.”

De term ‘retreat klinkt misschien een beetje zweverig, alsof je in de knoop zit met jezelf. Maar die associatie mag echt verdwijnen. Tijd voor zelfreflectie is goed voor iedereen: Wat mis ik? Wat heb ik nodig? Waarom voel ik me verdrietig? Ik vond de klankschalensessie met cacao behoorlijk spannend; ik had geen idee wat ik kon verwachten. Maar het was als een sessie met een psycholoog zonder te hoeven praten. Ik kwam weer in contact met mijn ware zelf. ‘Daar ben je weer!’ dacht ik. Het voelde als het afpellen van laagjes van mijn hart om te zien wat er onder de oppervlakte lag. Daarna voelde ik me enorm opgelucht en blij, echt heerlijk. Er ontstond al heel snel een sterke verbinding, met onszelf en met de groep. Monique kende iedereen goed, wist waar onze uitdagingen lagen en moedigde ons aan om onze muren te laten zakken. Ik ben iemand die nooit huilt, maar tijdens de retraite kwam er veel los. Want je kunt wel blijven boksen, maar daar kom je niet verder mee.  

In het vliegtuig naar huis voelde ik me sterk. Borst vooruit, niemand maakt mij wat, dat gevoel. Ik had ingezien wat al heel goed ging. Ik heb een prachtig bedrijf, een groot klantenbestand en een team met de juiste spirit. Ik heb vastgehouden om mezelf op de eerste plaats te zetten: doe ik wat ik echt leuk vind, of doe ik iets omdat ik het leuk behoor te vinden of iemand iets van mij verwacht? Ik focus me nu volledig op mijn ideale klant: de vrouw die samen met ons werkt aan een behandelplan voor echte resultaten. Ik ben tot het besef gekomen dat ik het meest gelukkig word van het zetten van permanente make-up, daarom heb ik daar voor mezelf de focus op gelegd. Zo blijft er ook meer tijd over om aan mijn bedrijf te werken, en dat is goed voor iedereen. 

Zou ik de retreat aanraden aan andere ondernemers in de huidverzorgingsbranche? Ik zou je er nog net niet naartoe slepen, haha! Het is helemaal niet zweverig, maar gewoon volledige focus op jezelf en je bedrijf. Je hoeft nergens aan te denken; Monique regelt alles en ik heb mijn telefoon lekker op mijn kamer laten liggen. Het is echt een cadeautje voor jezelf.” 

Groeien vanuit verbinding

My Boost is jouw beauty business buddy, spiegel en grootste fan. Samen zorgen we voor de boost van jouw instituut. Zodat jij met meer plezier en rust kunt ondernemen. Samen maken we je dromen waar. Vanuit verbinding, met jezelf en met elkaar.