Luister de nieuwste podcast aflevering van My Boost: Ontdek de kracht van My Boost

business coach voor beauty ondernemers

"Dankzij de impuls van My Boost heb ik, en mijn bedrijf, weer nieuwe energie gekregen."

– Annemiek, Anne van Aken

“Op het moment dat ik 60 kaarsjes uitblies, stond ik op een kruispunt met mijn bedrijf: stoppen of doorgaan? En in welke vorm? Ik had behoefte aan richting en een plan en besloot mee te gaan met de business retreat van My Boost naar Spanje. Het was een fijne tijd met een kleine groep mede-ondernemers. Ik deed mooie nieuwe inzichten op en besloot mijn zaak voort te zetten, maar wel met het doel om gestructureerder en doelgerichter te werken. De zaak liep namelijk echt wel goed, maar in een periode waarin alle werkenden in mijn omgeving gingen afbouwen, verloor ik zelf de focus. Ik was er met mijn hoofd niet bij en daardoor viel de sturing weg. 

Monique hielp mij met inzicht krijgen in de cijfers en sturen op resultaat

Een duidelijke koers varen en doelen bepalen, voor mezelf en het team. Om de verkoop te stimuleren, ontwikkelden we een bonussysteem voor het team, gericht op omzet per behandeling en verkoop per persoon. Zo werd verkopen leuker en echt iets waar we elkaar scherp op houden. We beoordeelden het aanbod: zijn de behandelingen nog juist geprijsd? Zijn er behandelingen waar we afscheid van moeten nemen? Ik leerde de omzet monitoren en aan de juiste knoppen draaien voor het gewenste resultaat. 

Ik ontwikkelde mij in het werken met personeel, houden van functioneringsgesprekken en het team betrekken bij de koers en het resultaat van het bedrijf. Jarenlang besteedde ik al mijn tijd aan werken ‘in’ het bedrijf, nu werk ik ook ‘aan’ mijn bedrijf en maak daar bewust tijd voor vrij; dat levert enorm veel op. 

De samenwerking met Monique is een verademing

Haar vaardigheid in het maken van berekeningen en haar liefde voor statistieken zijn duidelijk merkbaar. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en ze helpt me enorm bij het uitwerken van onze gezamenlijke plannen, en bij het prioriteren van taken. Als iemand die vaak wat chaotisch kan zijn en de neiging heeft alles tegelijk aan te pakken, waardeer ik haar vermogen om orde te scheppen enorm. Dankzij haar diepgaande kennis van ons vakgebied en haar ervaring aan beide zijden van ons beroep, kan ze snel schakelen. 

Het resultaat van onze samenwerking is niet alleen een toename in werk, maar ook een aanzienlijke vermindering van stress. Het is geweldig om iemand buiten mijn eigen bedrijf te hebben met wie ik ideeën kan bespreken en strategieën kan uitstippelen. Hoewel mijn bedrijf al 45 jaar bestaat en mijn droom in zekere zin al verwezenlijkt is, helpt Monique me om deze droom verder te verfijnen en te structureren. Samen zijn we bezig met het fine-tunen van onze ambities. 

Dankzij de impuls van My Boost heb ik, en mijn bedrijf, weer nieuwe energie gekregen. We kijken ernaar uit om er een geweldig jaar van te maken en onze gezamenlijke visie tot bloei te laten komen.” 

Groeien vanuit verbinding

My Boost is jouw beauty business buddy, spiegel en grootste fan. Samen zorgen we voor de boost van jouw instituut. Zodat jij met meer plezier en rust kunt ondernemen. Samen maken we je dromen waar. Vanuit verbinding, met jezelf en met elkaar.